Vastuullisuus

Vastuullisuus on meille pieniä arjen tekoja. Haluamme pitää huolta henkilöstömme ja asiakkaidemme lisäksi myös meitä ympäröivästä yhteiskunnasta ja ympäristöstä, ja pyrimme kehittämään toimintamme vastuullisuutta jatkuvasti.

Ympäristövastuullisuus

Vastuullisia raaka-aineita
Restelillä käytetään vastuullisia toimijoita tuotteita hankkiessamme. Otamme sesongit huomioon ravintoloidemme ruoka-annoksia ja ruokalistoja suunnitellessamme, ja suosimme ruoissamme kotimaisia raaka-aineita aina sesonkien mukaan. Kotimaan sesongit näkyvät esimerkiksi tomaatteja, kurkkuja ja salaatteja valitessamme.

Ruokahävikin minimoiminen
Haluamme vähentää ruokahävikkiä, ja teemme aktiivisesti töitä hävikin minimoimiseksi niin keittiön puolella kuin myös salissa pitäen kuitenkin kiinni laatutasostamme. Jos ruokaa kuitenkin jää yli, voi Restelin ravintoloiden ylijääneitä ruokia ostaa edullisesti ResQ-hävikkiruokasovelluksen kautta take away –annoksina kotiin.

Vähennämme jätemäärää
Tavoitteenamme on pienentää myös toiminnastamme syntyvän jätteen määrää. Karsimme esimerkiksi muovinkäyttöä tarjoamalla kertakäyttöisiä pillejä ja mukien kansia ravintoloissamme vain asiakkaan erikseen pyytäessä sekä take away -pakkauksissa, ja etsimme vaihtoehtoisia, ympäristön kannalta parempia kertakäyttömateriaaleja muovin korvaajaksi. Jos jätettä kuitenkin syntyy, lajittelemme, kierrätämme ja uudelleenkäytämme ne tehokkaasti. Opastamme myös asiakkaitamme toimimaan oikein ja lajittelemaan roskat ravintoloissamme.

Kulutuksen leikkaaminen
Lisäksi pyrimme leikkaamaan sähkön, lämmön ja veden kulutustamme. Toimipaikoissamme, joissa saamme itse valita sähkösopimuksemme, käytämme sähköä, jonka hiilijalanjälki on nolla. Tulevaisuudessa tarkoituksemme on kasvattaa uusiutuvan energian osuutta sähkönhankinnassamme.

Yhteiskuntavastuullisuus

Kannustamme vastuulliseen kuluttamiseen, ja haluamme tarjota ravintoloidemme asiakkaille sekä yhteiskunnan että ympäristön kannalta vastuullisia valintoja. Resteliltä löytyy laaja valikoima erilaisia ravintoloita sekä ruoka-annoksia ja juomia, joista löytyy vaihtoehtoja erilaisiin ruokavalioihin ja mieltymyksiin.

Vastuullista yrityskansalaisuutta
Suomessa toimivana yrityksenä Restel maksaa veronsa Suomeen, ja esimerkiksi vuonna 2019 maksoimme veroja yhteensä 26,5 miljoonaa euroa. Työllistävä vaikutuksemme on suuri: vuonna 2018 työllistimme keskimäärin 1 818 henkilöä kaikkien eri brändiemme alla. Maksamme työntekijöillemme aina vähintään työehtosopimusten mukaista palkkaa, emmekä muutoinkaan hyväksy työntekijöiden minkäänlaista riistoa.

Töitä myös nuorille ja maahanmuuttajille
Tarjoamme monelle nuorelle ensimmäisen työpaikan, ja valmennamme ison joukon nuoria työelämään: työntekijöistämme jopa 52 % on alle 25-vuotiaita. Olemme olleet myös mukana Työ- ja elinkeinoministeriön Koto-SIB-ohjelmassa, jonka tarkoituksena oli mahdollistaa maahanmuuttajille nopean polku työllistymiseen.

Upeita henkilöstöetuja
Henkilöstömme hyvinvointia edistääksemme tarjoamme työntekijöillemme hyviä henkilöstöetuja, jotka ylittävät minimitason kirkkaasti. Restelin henkilökunta kuuluu emoyhtiömme Tradekan sairauskassaan, joka tukee työntekijöidemme terveyttä maksamalla korvauksia työterveyshuoltoon kuulumattomista menoista, kuten silmälaseista ja hammaslääkärikäynneistä.

Työsuhde-etuihimme kuuluu myös esimerkiksi mahdollisuus saada apua arjen taloudellisiin ongelmiin Palkka haltuun -hankkeen kautta, jonka puitteissa työntekijä voi keskustella luottamuksellisesti yhteistyökumppani Takuusäätiön henkilöstön kanssa ja saada vaikkapa velkojen järjestelylainan.

Huomioimme myös erityisryhmät
Sosiaalinen vastuumme ylettyy oman henkilöstömme ja asiakkaidemme lisäksi esimerkiksi vammaisiin ja ikääntyviin ihmisiin, joiden arkeen haluamme tuoda iloa mahdollistamalla heille maku- ja tapahtumaelämyksiä ravintoloissamme yhteistyössä Med Groupin ONNI hoivan kanssa.

Vastuullisuus alkaa pienistä konkreettisista teoista

Tiesitkö esimerkiksi, että meillä Restelillä...

  • Rax Pizzabuffetissa käytetyn lihan kotimaisuusaste on 100 % ja kananmunat ovat vapaan kanan munia
  • Taco Bell -ravintoloissa muovisia juomapillejä ja -kansia saa vain pyynnöstä kassalta
  • Ísey Skyr Barin käyttämät aterimet, mukit, kulhot ja pillit ovat biopohjaisia ja kompostoituvia. Työntekijöiden essut on valmistettu kankaasta, jossa on hyötykäytetty kierrätettyjä muovipulloja ja t-paidat on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä kankaasta, jonka tuotantoon on käytetty leikkuujätemateriaalia. Kaikki ravintolassa tarjotut marjat ovat kotimaisia
  • HelmiSimpukka Ravintoloiden ruokalista on saanut Avainlipun eli suomalaisen työn tunnuksen
  • BURGER KING® -hampurilaisten sämpylät on valmistettu Suomessa ja ketju poisti muovipillit ja –kannet ravintolasaleistaan muovin käytön vähentämiseksi
  • Food&Events Tapahtumaravintolat siirtyy vähitellen käyttämään muovittomasta kartongista valmistettuja, 100-prosenttisesti biohajoavia kertakäyttöisiä oluttuoppeja tapahtuma-areenoillaan
  • BURGER KING® -ravintoloissa maksetaan ravintoloiden päällikkötason työntekijöille yleistä ravintola-alan työehtosopimusta korkeampaa palkkaa

Lue lisää vastuullisuudesta

Restelin eettiset periaatteet

Eettiset periaatteet ohjaavat koko Restelin toimintaa. Eettisillä periaatteilla varmistamme yhteiset pelisäännöt.

Restel whistleblowing

Restel haluaa toimia vastuullisesti, läpinäkyvästi ja luotettavasti; siksi olemme ottaneet käyttöön whistleblowing-ilmoituskanavan, jonne voi ilmoittaa Restel-konsernissa havaitusta vastuuttomasta toiminnasta tai väärinkäytöksestä. Puutumme havaittuihin poikkeamiin mahdollisimman nopeasti.

Burger Kingin vastuullisuus

Burger Kingille yritysvastuu ei merkitse ainoastaan vahvaa tulosta, vaan siihen sisältyy kaikkien toimintojen vaikutusten tarkastelu.

Taco Bellin vastuullisuus

Tutustu tarkemmin vastuullisuuteen Taco Bellin näkökulmasta. Tiesitkö, että työkielenämme on myös englanti? Näin voimme tarjotata työpaikan erilaisista taustoista tuleville.

Food & Eventsin vastuullisuus

Food&Events -ketjun vastuullisuus näkyy valinnoissamme. Minimoimme hävikkiä ja teemme töitä kierrätyksen eteen.

Tutustu vastuullisuustekoihimme

Suomen ravintola-alan suuret toimijat yhdistävät voimansa yhteisen turvallisuuden edistämiseksi

McDonald’s, Hesburger, Kotipizza, Restel, SOK ja Subway ovat yhdessä sitoutuneet hallituksen linjauksiin rajoittaa julkisia kokoontumisia ja välttää t…

Pilotoimme kotiinkuljetusta Itiksen Taco Bellissä 18.3.-21.3.

Meille Restelillä on ensisijaisen tärkeää asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys. Pyrimme omalla toiminnallamme estämään koronaviruksen leviämistä j…

Palvelemme myös Koronaviruksen aikana, turvallisuudestasi huolehtien

Meille ensisijaisen tärkeää on asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys. Kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaohjeistuksemme noudattamiseen ja toivo…