Tiesitkö tämän Restelin vastuullisuudesta?Mitä vastuullisuus tarkoittaa, kun puhutaan suuresta yrityksestä? Onko se huolen kantamista yhteiskunnasta vai kenties ympäristöasioiden asianmukaista hoitamista? Suurten yritysten kerrotaan usein laiminlyövän kumpaakin näistä, mutta ainakin minut yllätti positiivisesti Restelin käsitys vastuullisuudesta.

Restelin ote yhteiskunnan tukipilarina toimimiseen on vakuuttava. Ensinnäkin Restel maksaa kaikki veronsa Suomeen. Restel myös työllistää 2700 ihmistä 12 eri brändin alla ja varmistaa näin toimeentulon monelle suomalaiselle, joista 52 % on alle 25-vuotiaita. Restel tarjoaakin monelle nuorelle ensimmäisen työpaikan ja valmentaa paitsi suomalaisia, myös ulkomaalaistaustaisia nuoria työelämän toimintatapoihin. Myöskään ikäihmisiä ja vammaisia ei ole unohdettu, vaan Restel tarjoaa heille muun muassa konsertti- ja makuelämyksiä yhteistyössä ONNI hoivan kanssa.

Huolestuttavatko ympäristöasiat sinuakin?  Siksi Restel kantaa kortensa kekoon monilla tavoin. Restel pyrkii toiminnassaan vähentämään hiilijalanjälkeä lajittelemalla kaikki jätteensä ja vähentämään muovin käyttöä  pienillä arkipäivän teoilla: Mukien kannet ja pillit jätetään pois silloin, kun niitä ei ehdottomasti tarvita tai kun asiakas ei niitä pyydä. Raaka-aineet ja tuotteet hankitaan vastuullisilta toimijoilta ja ravintoloissamme suositaan kotimaisia tuotteita sesonkien mukaan. Miksi rahdata tomaattia tänne Etelä-Euroopasta, kun paremman tomaatin saa lähempääkin?

Restelin ajattelu vastuullisuudesta pohjautuukin juuri arjen pienten tekojen ympärille. Tiesitkö, että Rax Pizzabuffetin kananmunat ovat vapaan kanan munia ja käytetyn lihan kotimaisuusaste on 100 %? Burger Kingin sämpylät tulevat Suomesta ja HelmiSimpukan ruokalistalla on suomalaisen työn tunnus (Avainlippu). Lisäksi kaikki Restelin käyttämä sähkö on vihreää eli sen hiilijalanjälki on nolla.

Restel on siis koostaan huolimatta vastuullinen toimija ravintola-alalla. Jos kaipaat lisää tietoa vastuullisuudestamme, löydät sitä ketjujen sivuilta. Jotta voit nauttia elämästä!

 

Restelin kesätyöntekijä