Nyt lapset ovat asialla!

Maikkarilta tuttu Suomen lapsellisin ruokalista ravintoloissamme

Viiden yrittäjäkoulutusta saaneen reippaan Pikkuyrittäjän suunnittelema ruokalista on saatavilla noin 250 Restelin ravintolasta kautta maan. Lähes kaikissa ravintoloissa on käytössä koko pikkukokkien menu, josta jokainen lapsi löytää taatusti suosikkinsa. O´Learys-ravintoloissa tarjoillaan valikoidusti lasten suunnittelema Puolen metrin burgeri sekä Villi mässyburgeri. Rax Buffet -ravintoloissa on keskitytty ainoastaan herkkuihin ja niissä on tarjolla lasten suunnittelema herkullinen Jälkkäribuffet.

Katso ruokalista tästä (PDF) »

Katso ravintolat tästä (PDF) »

Suomen lapsellisin ruokalista -tv-sarja

Suomen lapsellisin ruokalista on vauhdikas reality-tv-sarja, jossa seurataan 5 pikkuyrittäjän tehtävää suunnitella yksi yhtenäinen lastenruokalista Restelin noin 250 ravintolaan. Ohjelmassa lasten mentorina ja henkisenä isoveljenä toimii Jussi Heikelä, joka on tehtävästään innoissaan.

–Lapsilla on ihan mieletön energia, joka saattaa purkautua hetkenä minä hyvänsä. Joko hallitusti tai hallitsemattomasti. He ovat hyökänneet tämän haasteen kimppuun ja eivät pelkää mokaamista, hän kertoo.

–Ohjelman tekeminen on ollut todella upea homma. On hienoa päästä tekemään töitä lasten kanssa ja kertoa heille yrittämisestä ja tehdä uutta.

Suomen lapsellisin ruokalista tv-sarja huipentuu finaaliin, jossa pikkuyrittäjät pääsevät valitsemaan ideoimistaan ruokalajeista ne annokset, jotka pääsevät lopulliselle listalle.

Pikkuyrittäjät ovat sarjan päätähtiä

Hilla, Jemina, Sanja, Sakari ja Santeri ovat valmiina auttamaan, kun Suomen lapsellisimmalle ruokalistalle kaivataan suunnittelijaa. He ovat Pikkuyrittäjiä ja siksi kaikin puolin paras mahdollinen tiimi lapsia houkuttelevan ruokalistan suunnittelussa.

Jemina

11-vuotias Jemina asuu Helsingissä ja harrastaa joukkuevoimistelua. Isona hän haaveilee tekevänsä voimisteluun tai hengenpelastamiseen liittyvää työtä. Jemina osallistui Pikkuyrittäjät-ohjelmaan Helsingin englanninkielisessä koulussa. Hänen pikkuyrityksensä oli itse tehtyjä käsirasvoja myyjä Healthy Hands.

Hilla

Vantaalla asuva 11-vuotias Hilla on intohimoinen musiikin ja cheerleadingin harrastaja. Hilla unelmoi laulajan tai näyttelijän urasta, joten tv-ohjelmaan osallistuminen oli hänelle unelmien täyttymys. Hilla osallistui Pikkuyrittäjät-ohjelmaan viime syksynä, ja hänen yrityksensä Sinulle teki opetusvideoita.

Santeri

Santeri on 12-vuotias nuorimies Kajaanista. Hän harrastaa skeittaamista, josta haluaisi isona itselleen myös ammatin. Santeri tulee yrittäjäperheestä ja omaa pikkuyrittäjämäisen asenteen!

Sanja

11-vuotias Sanja on puoliksi italialainen. Hän on asunut Helsingissä nyt muutaman vuoden. Sanjan tykkää parkourista ja haluaisi näyttelijäksi ja laulajaksi. Sanja osallistui Pikkuyrittäjien ensimmäiselle kesäleirille Helsingissä, jossa hän teki kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja.

Sakari

Koripalloa harrastava 11-vuotias Sakari asuu Naantalissa. Isona Sakari haluaisi olla ammattilaiskoripalloilija. Sakari osallistui Pikkuyrittäjät-ohjelmaan viime syksynä ja hänen edustamansa pikkuyritys Neljä Pientä Piirasporsasta myi leivonnaisia.

Jussi Heikelä heittäytyy mentorin rooliin 

Jussi on täydellinen mentori opastamaan lapsia vaativassa tehtävässä. Jussissa yhdistyy sopivassa suhteessa tiukka tuntemus yrittäjyyden koukeroista ja haasteista, kuin myös poikamainen veikeä asenne ja heittäytymiskyky. Kahden lapsen isänä Jussi tietää, mistä ruuveista kannattaa vääntää silloin, jos tilanne on riistäytymässä käsistä tai jos lapset tarvitsevat inspiraatiota ja innostusta.

Yhteistyössä Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjät on osa Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa. Nuori Yrittäjyys ry:n tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja talouslukutaitoja tekemällä oppien. Pikkuyrittäjät-ohjelma on alakouluille suunnattu 18 oppitunnin mittainen opinto-ohjelma, jossa lapset perustavat 2–4 hengen ryhmissä oman Pikkuyrityksensä ja kehittävät sille mm. nimen, sloganin ja kotisivut. Kokonaisuuden lopuksi Pikkuyrittäjät esittelevät omia yrityksiään ja myyvät itse tekemiään tuotteita oikeille asiakkaille oikealla rahalla. Pikkuyrittäjät kouluttaa opettajia maksutta ohjelman vetäjiksi.

Yhteistyössä Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions auttaa keittiöammattilaisia ympäri maailmaa tarjoamaan maistuvia ja ravitsevia aterioita. Tällä kertaa autamme myös Pikkuyrittäjiä Suomen lapsellisimman ja herkullisimman ruokalistan luomisessa! Korkealaatuisten huipputuotteiden lisäksi tarjoamme asiakkaillemme muun muassa resepti-ideoita, kampanjoita ja teemoja sekä ravitsemustietoa. Yhteinen tulevaisuutemme ja maapallomme ovat meille myös tärkeitä, ja siksi noudatamme Unilever Sustainable Living Plan –ohjelmaa, joka liiketoimintamme kasvattamisen ohella auttaa meitä vähentämään ympäristöjalanjälkeämme ja lisäämään positiivista sosiaalista vaikutustamme.