Satovuoden pidot -menu Centralissa, Foijassa, Mariossa ja Martina-ravintoloissa 5.9.–15.10.

Satovuoden pidot 5.9.–15.10.

Sadonkorjuuta juhlistavan kekrin juuret ulottuvat vuosituhansien päähän

Syysjuhlaa vietettiin loka-marraskuun vaihteessa ja se aloitti uuden kalenterivuoden. Pidot pidettiin notkuvan pöydän äärellä, kun karja oli tuotu navettoihin, jyvät laareihin ja juurekset maakuoppiin. 

Satovuoden pidot -menussa maistuvat satovuoden raaka-aineet, kuten sienet ja omena: alkuruoaksi Metsän kultaa, pääruoaksi valinnan mukaan Koivikon porsaankylkeä tai Järvimaisen siikaa ja jälkiruoaksi Omenalehdon leivos. Hyvää ruokahalua ja sadonkorjuujuhlaa! 

Herkullinen syysmenu on tarjolla Centralissa (Helsinki), Foijassa (Turku), Mariossa (Kuusankoski) sekä Martina-ravintoloissa kautta Suomen. 

Satovuoden pidot -menu (PDF) – Martina-ravintolat (pl. Turku) | Mario, Kuusankoski | Central, Helsinki

Satovuoden pidot -menu (PDF) – Martina Skanssi, Turku 

Satovuoden pidot -menu (PDF) – Foija, Turku