Takaisin
5/29/2020 klo 10:00

Restel jakaa puolet saamastaan koronakorvauksesta henkilöstölleen

Ravintolatoimija Restel jakaa puolet saamastaan koronakorvauksesta koko- ja osa-aikaisesti lomautetulle henkilöstölleen.
“Saatu korvaus käytetään Restelin ravintolatoiminnan jatkuvuuden takaamiseen. Jaamme korvaussumman puoliksi. Eli puolet rahoista yritykselle ja puolet lomautetulle henkilöstöllemme”, kertoo Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman.
Korvausrahaa saa yli 1 300 Restelin lomautettua työntekijää. Työntekijää kohden summa on lomautuksen asteesta riippuen noin 100–430 euroa.
Eduskunta hyväksyi tällä viikolla tukipaketin koronaviruksen aiheuttamista rajoitustoimista kärsineille ravintola-alan yrityksille. Ravintoloille annettava tuki jakaantuu rajoitustoimia hyvittävään vahingonkorvaukseen sekä työllistämistukeen. Restel saa vahingonkorvausta noin 1,5 miljoonaa euroa, josta puolet jaetaan koko- ja osa-aikaisesti lomautetuille työntekijöille lomautuksen päättymistä seuraavan palkanmaksun yhteydessä.
”Toimimme alalla, jossa tärkein voimavaramme ovat työntekijämme ja sen vuoksi on erittäin tärkeää, että panostamme henkilökuntaamme myös kriisin keskellä. Työntekijöiden huomioiminen on mitä suurimmassa määrin myös satsaus liiketoiminnan tulevaisuuteen”, täydentää Restelin HR-johtaja Marika Mäkelä.
Rajoitustoimet ovat vaikuttaneet merkittävästi Restelin liiketoimintaan. Hallituksen päätösten mukaisesti Restelin kaikki ravintolasalit ovat olleet suljettuina ja ruokaa on myyty ainoastaan mukaan tai kotiin kuljetettuna.
“Kevät on ollut kova muiden ravintola-alan toimijoiden tavoin myös Restelille. Olemme esimerkiksi joutuneet sulkemaan kokonaan noin sata ravintolaa”, Backman kertoo.
Rajoitustoimet ovat Restelin liiketoiminnan lisäksi aiheuttaneet haittaa myös yrityksen työntekijöille. Mäkelä pitääkin reiluna, että myös Restelin lomautetut työntekijät saavat korvauksen aiheutuneesta tulonmenetyksestä.
Rajoitusten purkamisen myötä Restel avaa kesäkuussa suljettuna olleita ravintoloita, ravintolasaleja ja terasseja eri puolilla Suomea: “Pääsemme kutsumaan töihin ison joukon työntekijöitämme. Rajoitusten purkaminen ilahduttaa suuresti sekä henkilökuntaa että asiakkaitamme”, iloitsee Backman.

Ravintolatoimija Restel jakaa puolet saamastaan koronakorvauksesta koko- ja osa-aikaisesti lomautetulle henkilöstölleen.

“Saatu korvaus käytetään Restelin ravintolatoiminnan jatkuvuuden takaamiseen. Jaamme korvaussumman puoliksi. Eli puolet rahoista yritykselle ja puolet lomautetulle henkilöstöllemme”, kertoo Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman.

Korvausrahaa saa yli 1 300 Restelin lomautettua työntekijää. Työntekijää kohden summa on lomautuksen asteesta riippuen noin 100–430 euroa.

Eduskunta hyväksyi tällä viikolla tukipaketin koronaviruksen aiheuttamista rajoitustoimista kärsineille ravintola-alan yrityksille. Ravintoloille annettava tuki jakaantuu rajoitustoimia hyvittävään vahingonkorvaukseen sekä työllistämistukeen. Restel saa vahingonkorvausta noin 1,5 miljoonaa euroa, josta puolet jaetaan koko- ja osa-aikaisesti lomautetuille työntekijöille lomautuksen päättymistä seuraavan palkanmaksun yhteydessä.

”Toimimme alalla, jossa tärkein voimavaramme ovat työntekijämme ja sen vuoksi on erittäin tärkeää, että panostamme henkilökuntaamme myös kriisin keskellä. Työntekijöiden huomioiminen on mitä suurimmassa määrin myös satsaus liiketoiminnan tulevaisuuteen”, täydentää Restelin HR-johtaja Marika Mäkelä.

Rajoitustoimet ovat vaikuttaneet merkittävästi Restelin liiketoimintaan. Hallituksen päätösten mukaisesti Restelin kaikki ravintolasalit ovat olleet suljettuina ja ruokaa on myyty ainoastaan mukaan tai kotiin kuljetettuna.

“Kevät on ollut kova muiden ravintola-alan toimijoiden tavoin myös Restelille. Olemme esimerkiksi joutuneet sulkemaan kokonaan noin sata ravintolaa”, Backman kertoo.

Rajoitustoimet ovat Restelin liiketoiminnan lisäksi aiheuttaneet haittaa myös yrityksen työntekijöille. Mäkelä pitääkin reiluna, että myös Restelin lomautetut työntekijät saavat korvauksen aiheutuneesta tulonmenetyksestä.

Rajoitusten purkamisen myötä Restel avaa kesäkuussa suljettuna olleita ravintoloita, ravintolasaleja ja terasseja eri puolilla Suomea: “Pääsemme kutsumaan töihin ison joukon työntekijöitämme. Rajoitusten purkaminen ilahduttaa suuresti sekä henkilökuntaa että asiakkaitamme”, iloitsee Backman.