Takaisin
7/2/2020 klo 06:00

Ísey Skyr Bar avataan Helsingin Päärautatieasemalle

Ravintola-alan toimija Restel avaa Suomen toisen Ísey Skyr Bar -rahkabaarinsa Helsingin Päärautatieasemalle. Avaus ajoittuu arkkitehtonisesti tärkeän kohteen läpikäymien uudistusten myötä syksylle 2020.

Ísey Skyr Barin tuotteet pohjautuvat perinteisellä valmistustavalla tehtyyn proteiinipitoiseen, rasvattomaan ja sokerittomaan islantilaiseen Ísey Skyr -rahkaan, joka saa makua tuoreista hedelmistä, marjoista ja vihanneksista. Ensimmäinen Ísey Skyr Bar avattiin vuoden 2019 lopussa Espoon kauppakeskus AINOAan. Uuden brändin lanseeraamista edelsi selvitystyö sen potentiaalista suomalaisten keskuudessa. Kuluttajatutkimuksesta (Kuulas 2019) nousi esiin suomalaisten halu ostaa ja kuluttaa terveellisiä, maistuvia ja helposti mukaan otettavia tuotteita. Ravintola- ja kahvilatuotteita ostetaan myös yhä enemmän pitkin päivää ja viikkoa, osana vilkasta arkielämää.

Ísey Skyr Bar vastaa loistavasti aktiivisen kaupunkilaisen tarpeisiin, oli toiveena sitten pysähtyä nauttimaan hetkeksi tuoreen ruoan ääreen tai napata mukaan terveellisiä, mutta ennen kaikkea herkullisia ja täyttäviä annoksia. Päärautatieaseman läpi kulkee laaja kirjo ihmisiä, jotka kaipaavat nopeaa lounasta tai matkaevästä, ja uudistusten myötä asema toimii yhä paremmin myös kohtauspaikkana. Rahkabaarimme nähtiinkin sopivan erinomaisesti tähän uudistuvaan kohteeseen, joka haluaa laillamme palvella ihmisten tarpeita ja arvoja”, Ísey Skyr Bar Suomen ketjujohtaja Sarita Lehtinen taustoittaa.

Vuodesta 1919 matkailijoita ja kaupunkilaisia palvellut Päärautatieasema on aina elänyt onnistuneesti kiinni ajassa, muuttuviin tapoihin ja tarpeisiin vastaten. Vastuullisuus, terveellisyys ja helppous ovat tässä ajassa juuri niitä asioita, joita ihmiset uusilta palveluiltamme toivovat”, VR Groupin kiinteistöyksikön hankepäällikkö Jani Jääskeläinen toteaa.

Ympäristöasiat on haluttu huomioida jokapäiväisessä toiminnassa ja esimerkiksi kaikki Ísey Skyr Barin käyttämät aterimet, mukit, kulhot ja pillit ovat biopohjaisia. Myös työvaatteita valittaessa on korostettu vastuullisuutta ja ekologisia materiaaleja. Esimerkiksi essut ovat valmistettu kankaasta, jossa on hyötykäytetty kierrätettyjä muovipulloja ja työntekijöiden t-paidat on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä kankaasta, jonka tuotantoon on käytetty leikkuujätemateriaalia. Marjat ostetaan kotimaisina aina saatavuuden mukaisesti ja lisäproteiinia ja -kuitua tuotteisiin saa valitsemalla sekaan suomalaista Puhtikauraa©. Vaikka Ísey Skyr -rahka on maitopohjainen tuote, on tuotteita mahdollista tilata myös vegaanisena.