Takaisin
7/2/2018 klo 06:00

BURGER KING® vähentää muovin kulutusta – poisti pillit ja mukien kannet asiakkaiden saatavilta

Useiden muiden yritysten lailla myös BURGER KING® -hampurilaisravintolaketju haluaa kantaa oman kortensa kekoon muoviroskan vähentämisen puolesta. Kesäkuusta alkaen asiakkaat ovat voineet erikseen pyytää pillejä ja mukien kansia palvelutiskiltä.

BURGER KING® on poistanut muoviset pillit ja mukien kannet ravintolasalista ja siirtänyt ne palvelutiskille, josta asiakas voi pyytää niitä erikseen. Tällä toimintamallilla ketju tähtää muovin kulutuksen ja muoviroskan vähentämiseen.

- Pillit ja mukien kannet ovat merkittävä osa ravintoloidemme päivittäistä muovijätettä, ja niistä on hyvä lähteä vähentämään muovin kulutusta. Toteutimme uudistuksen portaittain, koska halusimme nähdä miten asiakkaamme ottavat sen vastaan. Emme halunneet uuden toimintamallin tekevän ravintolassa toimimisesta hankalampaa, kertoo ketjun kehityspäällikkö Sauli Ylikylä.

Pillit ja mukien kannet poistettiin ravintolasalista kesäkuun aikana, ja ravintoloissa ollaan havaittu kulutuksen vähentyneen jopa puoleen entisestä.

- Uudistuksen myötä olemme saaneet vain kiittävää palautetta. Muoviroskan vähentäminen on selvästi myös asiakkaiden toiveissa, kertoo Ylikylä.